İçerik

Facebook İçerik Üreticilerine 2 Milyar Dolar Gelir Sağladı

Meta, içerik üreticilerine yönelik gelir elde etme fırsatlarını genişletmeye devam ediyor. Son veriler, Facebook platformunda yer alan içerik üreticilerinin, bu yıl toplamda 2 milyar dolar gelir elde ettiğini gösteriyor. Özellikle Reels ve kısa video formatlarına yapılan ödemelerde %80’in üzerinde bir artış yaşandı. Meta, bu yeni gelişmelerin ardından platformda daha geniş bir içerik üretici kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

Meta’nın sunduğu yeniliklerden biri de İçerikten Gelir Elde Etme Merkezi

Yeni Gelir Elde Etme Merkeziyle Daha Kolay Takip

Meta’nın sunduğu yeniliklerden biri de İçerikten Gelir Elde Etme Merkezi adlı yeni platform. Bu merkez, içerik üreticilerinin farklı formatlarda (Reels, uzun videolar, fotoğraflar, metin gönderileri) gelir elde etmesini daha kolay hale getiriyor. Yayın içi reklamlar, Reels reklamları ve performans bonusları gibi çeşitli kazanç modelleri artık tek bir platformda toplanarak üreticilerin daha rahat takip yapabilmesine olanak sağlıyor. Şirket, bu hafta 1 milyon içerik üreticisine merkezin beta sürümüne katılmaları için davet gönderdi. 2024 yılı itibarıyla ise herkesin bu platforma açık erişim sağlaması planlanıyor.

YouTube ile kıyaslandığında Facebook’un gelir modeli daha mütevazı kalıyor. Örneğin, YouTube son üç yılda içerik üreticilerine 70 milyar dolar ödeme yaparken, Facebook bu miktarın çok daha altında kaldı. Ancak Meta, içerik üreticilerini motive etmek amacıyla performans bonusları gibi teşvik programları uyguluyor. Bununla birlikte, Reels ödemelerinde zaman zaman yaşanan azalmalar, üreticilerin hayal kırıklığına uğramasına sebep olabiliyor.

Meta, içerik üreticilerini Facebook’ta tutmak ve yeni kullanıcılar çekmek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Threads platformunda da içerik üreticilerini teşvik etmeye başlayan şirket, bu platformda da mali destekler sunarak içerik üretimini artırmayı hedefliyor. Ancak, bonus programı şu an sadece davetli üreticilere açık durumda, geniş katılım için çalışmalar devam ediyor.

Facebook, bu adımlarla platforma olan ilgiyi artırmayı ve daha geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlıyor. Ancak, Meta’nın ABD dışındaki pazarlarda Facebook’un eski popülaritesine ulaşabilmesi için daha fazla çaba göstermesi gerektiği de göz ardı edilemez. Zira küresel rekabette Facebook’un konumu, diğer dev sosyal medya platformlarına kıyasla daha geride kalmış durumda.

bolvadin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu